2017. január 15., vasárnap

Globális problémák

Ez a blogbejegyzés a címből viszonylag egyszerűen kitalálható iskolai témára épül. 
A blog a nemtudom hányas számú csapat munkáját reprezentálja, a csapattagok pedig: Hopka Hanna, Pribula Viktória, Horváth Zsolt, és Réfi Benedek. A feladat elvégzése érdekében képeket gyűjtöttünk, hogy ki mint védi a környezetet bármifajta pénzbefektetést nem igényel.
1

Ez az első kép habár nem egy űrteleszkóp minőségű géppel készült, az üzenet véleményem szerint átmegy, miszerint, hogy a műanyag palackokat összepréseljük kukába tétele előtt, hogy ezzel is kevesebb helyet foglaljunk. A második kép, amely célravezetően a kettes számot kapta (balra lent) azt bizonyítja, hogy habár nem volt teljesen üres a sárga-fedeles kuka, mégis beleraktuk az előre összepréselt PET palackunkat, ezzel is hozzájárulunk a környezet védelméhez.
A harmadik kép (jobbra lent) csak egy szemléltetés, hogy bárhova megyünk a városban, ilyen esztétikus többszínű konténerekbe ütközünk, így az sosem lehet kifogás, hogy "nincs lehetőségem újrahasznosítani a hulladékomat".
Az ökológiai lábnyomunkat is megvizsgáltuk, íme az eredmény:
Hanna: 4,11; Viki: 3,99; Zsolti: 4,29; Beni: 3,89.
A készített prezentációkat egy másik bejegyzésben lehet majd megtekinteni :)
A feladat szerintem célravezető volt, odafigyeltünk arra, hogy mennyire vagyunk környezettudatosak, és mindeközben még tanultunk is pár dolgot. Ha össze kéne hasonlítani valami mással, akkor szerintem a bioszos petricsészés kísérlet szerintem érdekesebb volt, de ez a feladat is sokkal produktívabbá tett minket, mint egy szokványos föcióra.
 A feladatokat pedig jól felosztottuk, mivel enyém (Beni) a blog, ezért ezt én írom, de a képeket és az ökológiai lábnyomokat közös erővel csináltuk ugyanakkora erőbefektetéssel. 
3
2

1 megjegyzés: